Innovatie

Ons motto betekent vrij vertaald ‘kwaliteit meetbaar maken’, dit doen we door voordat het fokproces echt begint data te verzamelen en analyseren. Dit doen we door de prestaties van bepaalde merries en hengsten te bekijken en te koppelen aan DNA eigenschappen en daarbij te kijken naar zaken als populatie genetica, fokwaarden.

Deze werkwijze is niet compleet onbekend binnen de wetenschap en komt voornamelijk voor in de rundveehouderij waar het al langer wordt toegepast. Binnen de paardenfokkerij is het nog grotendeels nieuwe techniek en onbekend terrein. Daar loopt I&S Sporthorses voorop en hebben we door de strategische samenwerkingen met onder andere de Wageningen University Research (WUR) en Universiteit Utrecht het voortouw genomen richting een kwalitatieve en duurzame paardenfokkerij.

In de nabije toekomst zal er in eigen beheer een zogeheten ICSI laboratorium worden (intracytoplasmatische spermatozoön injectie) opgericht zodat er volledig in eigen beheer embryo’s gecreëerd kunnen worden klaar voor plaatsing in een van onze eigen fokmerrie’s.