Fokmerries

Het fokken van paarden is als een delicaat spel waarbij elk aspect van grote invloed kan zijn op het uiteindelijke resultaat. Daarom kiest I&S Sporthorses alleen voor de beste fokmerries dit kan uit de eigen fok komen, maar we zijn ook bereid om voor het juiste eindproduct ook bij andere fokkers of eigenaren aan te kloppen. Naar ons idee is het belangrijk waar nodig de samenwerking op te zoeken met de juiste partijen.

 

Dat is ook zichtbaar in de duurzame relatie die we zijn aangegaan met de Wageningen University Research (WUR) op het vlak van genonderzoek en voortplanting. Door in te zetten op goed onderzoek vooraf kunnen we duurzaam fokken en zonder daarbij aan kwaliteit te hoeven verliezen.

Embryo’s

Waar de traditionele fokkerijen zich primair toeleggen op het fokken van veulens leggen wij de focus ook op het ‘produceren’ van embryo’s. Deze focus is uniek in de wereld en kunnen wij toepassen door gebruik te maken van de nieuwste voortplantingstechnieken. Wij onderscheiden ons in de branche door samen met Wageningen University Research (WUR) reeds bestaande methoden uit de rundveefok toe te passen en aan te vullen binnen de paardenfokkerij.

Dankzij de samenwerking met het Wageningen University Research (WUR) kunnen wij, als eerste in Nederland, het DNA van embryo’s in een vroeg stadium in kaart brengen en zeer selectief fokken zonder dat er kostbare tijd en middelen verloren gaan. Op die manier kunnen we niet alleen selectief, maar vooral ook duurzaam fokken met een zo klein mogelijke invloed op het milieu. Belangrijk aspect is dat er niet per definitie gefokt wordt met bewezen rassen of bloedlijnen, er wordt ook gewerkt met zogeheten ‘vreemde rassen’ om de gewenste effecten te bewerkstelligen.